Betong er et av de mest brukte byggematerialene i verden, men det produserer også store mengder avfall som må håndteres på en miljøvennlig måte. Heldigvis finnes det en smart løsning for å resirkulere betongavfall ved å slipe det til fint pulver som kan brukes som fyllmasse eller tilsetningsstoff i ny betong.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan en betongsliper fungerer og hvilke fordeler den gir for både miljøet og økonomien.

Hva er en betongsliper?

En betongsliper er en maskin som knuser og maler betongavfall til små partikler som kan separeres etter størrelse og kvalitet. Betongsliperen består av en trommel med roterende hammere som slår mot betongen og bryter den ned. Betongsliperen kan justeres etter hvor fint eller grovt man vil ha pulveret, og den kan håndtere ulike typer av betong, som armert, fiberarmert eller vanlig betong.

Hva kan man gjøre med betongpulveret?

Betongpulveret som kommer ut av betongsliperen har mange bruksområder, avhengig av dens egenskaper. Noen av de vanligste er:

  • Bruke det som fyllmasse i vei- eller jernbanebygging, grunnarbeid eller landskapsforming. Betongpulveret har god bæreevne og dreneringsevne, og det kan komprimeres til en fast overflate.
  • Bruke det som tilsetningsstoff i ny betong, for å redusere mengden av sement og vann som trengs. Betongpulveret kan erstatte opptil 30% av sementen i ny betong, noe som gir lavere CO2-utslipp og kostnader.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *