Søppel er et stort problem i verden. Hvert år produserer vi tonnevis av avfall som forurenser jorda og havet. Det er derfor viktig å lære barna våre om hvordan vi kan redusere, gjenbruke og resirkulere søppel. I denne artikkelen skal vi se på noen måter å gjøre det på.

Hvordan kan barneklær være en del av løsningen?

En annen måte å være søppelbevisst på er å tenke på hva slags klær vi kjøper og bruker. Mange barneklær blir fort utslitt eller for små, og ender opp som søppel. En nettside som tilbyr slike klær er kidsbrandstore.no sin nettside. Her kan du finne et stort utvalg av barneklær fra kjente merker som Adidas, Nike og Tommy Hilfiger. Kidsbrandstore.no har også en miljøvennlig profil, og bruker blant annet resirkulert emballasje og klimanøytral frakt.

Hvorfor er søppelbevissthet viktig?

Søppelbevissthet handler om å være oppmerksom på hvor mye søppel vi lager, hva slags søppel det er, og hva vi kan gjøre med det. Søppelbevissthet er viktig fordi:

  • Søppel kan skade dyreliv, natur og mennesker. For eksempel kan plastposer kvele fugler og fisker, eller lekke giftige stoffer i jordsmonnet og vannet.
  • Søppel kan bidra til klimaendringer. For eksempel kan matavfall råtne og slippe ut metangass, som er en kraftig drivhusgass.
  • Søppel kan sløse med ressurser. For eksempel kan papir, metall og glass brukes om igjen i stedet for å kaste dem.

Ved å være søppelbevisste kan vi hjelpe til med å beskytte miljøet, spare penger og energi, og skape en bedre framtid for oss selv og barna våre.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *