Tekstilavfall har vært et problem i flere år. Brukbare klær kan selvsagt leveres til gjenbruk, men hva gjør man med hullete sokker eller klær det ikke er noe håp om å redde? Hittil har mange kastet dem i restavfallet, men det skal det snart bli slutt på.

Gi klærne et langt liv

Det beste du kan gjøre når du kjøper klær, er å velge plagg du kommer til å bruke lenge. Velg klassikere, som fine maxikjoler eller bukser og jakker som kan kombineres på mange måter. Jo lengre du bruker plaggene, dersom mer bærekraftig er kjøpet ditt. Når du ikke lenger bruker plaggene dine, bør du levere dem til gjenbruk. Velger du maxikjoler av god kvalitet, er du sikker på at de får et langt liv også som gjenbruksplagg. Sats heller på kvalitetsplagg, i stedet for billige plagg med dårlig holdbarhet.

Et søppel- og miljøproblem

Klesproduksjonen står for store klimagassutslipp og slipper også ut kjemikalier. Det er viktig å redusere innkjøpet av klær, men det er minst like viktig å gjenbruke tekstilmateriale etter bruk. I Norge skal det derfor innføres innsamling av tekstilavfall. Hovedproblemet er å finne noen som kan gjenvinne avfallet, men det jobbes med gode løsninger på dette.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *