I dag har søppel fått en ny definisjon. Det er mye som skal være feil om noe ikke lenger har en verdi, og selv avfall skal kunne gå inn i en strøm av verdiskapning. Det er bare å se på restavfall som blir til fjernvarme, eller renset kloakk som kan brukes som biogjødsel.

Men fremdeles så er sortering av søppel for dårlig. Selv om myndighetene har noen velmenende formaninger, så er det ikke enkelt å gjennomføre dem og få dem ut i livet. Men med CRM systemer kan mye være endret innen kort tid. Det gjelder bare å bruke dem riktig.

Ting å tenke på

Med datasystemer for det ene og det andre så blir det mange ting å holde orden på. Med et moderne crm system får man samlet alt i ett. Spesielt med tanke på nettverket. Her er det viktig å skille mellom store kunder og tilfeldige kunder. Systemet samler viktig informasjon om kundene slik at man kan målrette tilbud til dem. Det gir også en oversikt over hvem som kan bli fremtidige kunder.

Innfør CRM system

La ekspertene innføre CRM systemet og drifte om du vil. Det viktigste er å komme i gang med programmet når målet er å resirkulere alt. For det er som kjent en sannhet som er viktigere enn alle andre:

E=mc2

Alt du ser rundt deg innehar en masse, som trekkes på av tyngdekraften og gir det en vekt. Denne kombinasjonen av Newton og akselerasjon kan bli til energi! Det er energi, og energi er masse. Det har bare inntatt ulike former.

Tenk nytt

Når du vet det så vet du også at en vaskemaskin kan deles opp i alle sine komponenter, fordeles i forskjellige avdelinger, smeltes om og bli nye produkter. Men lenge før det kan man bytte ut en børste eller en reim og få en flunkende ny vaskemaskin som vil vaske ennå mange år.

Man må likevel tenke nytt for å komme i mål. Utslippene fortsetter å eskalere og vi kommer ikke i mål med våre klimamål om ikke også du begynner å tenke nytt. Kan vi kvitte oss med olje og gass, eller kan vi kutte kjøttproduksjonen. Men lenge før det må vi bli flinkere til å gjenbruke, reparere og resirkulere de tingene vi forbruker. Vi må gå over til fornybare energikilder og minske bruken av plast.

Tenker du at et CRM system kan løse dine problemer med søppel så anbefaler vi deg å prøve!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *