Hvordan påvirker alt søppelet havet vårt? En av de største truslene for dyrelivet som eksisterer i havet er plastikk og generell forsøpling. Det er ikke bare etiske årsaker til at dette er et stort problem, men også et praktisk problem fordi endringer i forskjellige økosystemer kan ha enorme uante konsekvenser for oss mennesker uten at vi nødvendigvis kan forutse det. Det hives omtrent 20 tonn med plastikk og søppel i havet hvert eneste år. Prøv å se for deg hvor mye dette er i hodet ditt. Dette er veldig vanskelig, men det er trygt å si at det er altfor store mengder, og det vi burde ha gjort er å redusere dette , eller fjerne det helt.

Søppel er imidlertid ikke det eneste som vi kaster ut i sjø, elver og innsjøer. Avfall fra for eksempel gjødsel, og avføring fra mennesker blir også dumpet i sjøen. Dette er faktisk også med på å drepe livet som finnes der. Kvikksølv og andre tyngre stoffer blir også dumpet i sjøen, uten noen tanke på hvordan dette kommer til å påvirke miljøet på planeten. Hvordan skal vi klare å snu dette? I andre artikler her på siden ser vi litt nærmere på forskjellige løsninger for hvordan dette kan fås til, men det er viktig å forstå at det faktisk ikke er nok å gjøre det vi gjør i dag.

Du har også helt sikkert hørt om olje som uheldigvis havner ute på havet også, og at dette også fører til at veldig mange forskjellige arter og dyr dør helt ut. Denne typen marin forsøpling er også veldig alvorlig, men det er også bare en ting i et hav av andre problemer vi har.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *