Avfall er en betegnelse på alt vi bruker i husholdningen som blir kastet og deretter må håndteres av søppelvesenet. Mye av det vi bruker i hverdagen har biprodukter vi ikke kan bruke om igjen. Mye kastes fordi det ikke er noe annet å gjøre med det. Men mye blir også kastet uten at det er nødvendig!

For mye matsvinn og unødvendig søppel skaper unødvendig stress på både miljøet og gjennvinningssystemet, som igjen har konsekvenser for naturen og samfunnet. Derfor er det viktig at samfunnet gjør sitt beste for å minske unødvendig avfall, og dette ansvaret faller også på hver enkelt. Én person kan produsere mye søppel på egenhånd, men dette kan også minskes mye bare man er bevisst på sitt eget forbruk.

Det kan også være økonomisk gunstig å planlegge inkjøpene sine bedre. Kutter man plastikk kutter man også pengene man bruker på alt av engangsprodukter av plast. Om man reduserer bruken av ting man vet bare kommer til å havne i søpla etter lite bruk sparer man penger. Disse kan man jo bruke på andre ting, som varer og man får mye glede av. Har man lenge ønsket seg ei badstu så er dette noe bærekraftig og varende man kommer til å få glede av lenge. Det er et mye bedre alternativ til å kjøpe mange ting man ikke har bruk for og som til slutt bare havner i søpla uansett.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *