Det som kanskje er det minst nedbrytbare avfallet er plastikk, og det er dessverre dette vi trenger. Dersom vi fortsetter å bruke plastikken slik vi gjør i dag, kommer den totale andelen til å veie mer enn dyrelivet i havet innen 2050. Dette er en helt vanvittig ting vi har beregnet, men det er ikke urealistisk. På grunn av dette er det veldig viktig at vi slutter å bruke så mye plast. Her i Norge har vi allerede mange plasser for eksempel sluttet å produsere rør som er laget av plast, og heller begynt å bruke papp.

Grunnen til at det er ganske dumt å brenne denne plasten, er at den ikke skaper så mye energi som vi kan utvinne fra forbrenningen. I tillegg skaper plasten veldig mye forurensende gasser som slippes ut i atmosfæren.

Derfor er det viktig at vi ikke bruker plastikk med mindre vi absolutt trenger det. Det skaper faktisk også giftig gass, så derfor er det viktig at vi gjør vårt beste i fremtiden for å unngå overdreven bruk. Husk også at selv om det er mye forurensende ved dette, er det også ekstremt viktig for hele samfunnet å bruke plastikk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *