Hvordan håndterer vi avfallet i dag? For oss som bor i vanlige husholdninger er det egentlig ganske enkelt. Måten det fungerer på er at vi legger fra oss avfallet vårt i større søppelspann utenfor husene våre, og dette søppelet blir så hentet av mennesker som kommer kjørende rundt området i spesielle lastebiler for å plukke opp avfallet vårt. Det finnes også andre måter vi kvitter oss med søppelet vårt på, som for eksempel i Bergen, hvor det finnes avfallsrør som sikrer håndtering av avfall. Disse gjør det lettere å samle inn søppelet folk kaster i sentrum. Det er imidlertid ikke alt som skal kastet ned; restavfall, papir og plast er det eneste som skal ned. Her er det også viktig at vi ikke kaster ned ting som veier for tungt.

Her suges søppelet direkte til oppsamlingssentralen, og dette er en veldig smart måte å samle inn søppel på. Med en gang dette søppelet når sentralen blir det sortert, og restavfallet blir faktisk brent opp øyeblikkelig og omgjort til elektrisk energi på den mest effektive måten vi kan få til. Alt annet blir resirkulert. Det er dessverre ikke mulig å kaste glass og metall inn i disse tunnelene, men det er faktisk slik at det finnes egne returpunkter for disse også. Det man da gjør, er at man rett og slett bare går til disse plassene og leverer metallet og glasset sitt der i stedet. Det som da skjer er at dette blir transport til de riktige plassene for å bli gjenbrukt. Det finnes også andre punkter og områder hvor man kan resirkulere hvitevarer som kjøleskap og komfyrer. Dette er kanskje litt vanskeligere å resirkulere enn bare tomme bokser av metall.

Det som skjer i dette tilfellet er at disse tingene blir kuttet opp av veldig kraftige og store «sakser» for å gjøre det enklere å dyppe hele opplegget i flytende nitrogen. Etter dette blir disse delene kraftig ristet, slik at de blir totalt pulverisert og ender opp i mange små biter. Dernest blir produktet tørket godt slik at man fjerner fukten fra nitrogenet. Etter dette fjernes metallet fra plastikken ved bruk av magneter. Etter at det har blitt fjernet, blir materialet så resirkulert videre gjennom at man bruker det til å produsere nye varer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *