Alle mennesker bruker klær, og det er også noe vi bruker mye av. Det er derfor viktig å redusere denne typen avfall, men heldigvis lar dette seg gjøre enkelt. Det første vi bør fokusere på er rett og slett ikke å kjøpe så mange forskjellige typer klær. Dette kan, som du sikkert forstår, være med på å redusere antall klær som blir kastet.

Heldigvis kan vi også resirkulere både ødelagte og brukte klær. Det viktigste vi kan gjøre her er å rengjøre disse klærne, og dermed gi de bort til for eksempel Fretex eller andre organisasjoner som tar imot klær. Det er også mulig å gjenbruke tekstiler. Dersom det er noen deler av klærne som er helt ubrukelige, kan du også bare kutte av disse delene og levere dem til en plass som tar imot tekstiler.

Det er også viktig dersom vi er interesserte i å redusere forbruket vårt, at vi faktisk ikke bruker klærne våre på feil måte. Hva er det som menes med dette? Enkelt og greit må vi faktisk bruke klærne våre på en fornuftig måte, og være forsiktig. Prøv å unngå å ødelegge klær ofte, og dersom du for eksempel får flekker eller lignende kan du bare være ekstra grundig med å vaske bort disse flekkene. Dersom du får hull i klærne kan du også bare sy dem sammen helt selv, eller i verste tilfelle kan du levere klær og sko til reparasjon. Mye av dette er enkelt og greit, og krever først og fremst rett innstilling.