Et annet område hvor vi kan oppleve en god del svinn, er mat. Dette har vi så vidt nevnt i andre artikler her på siden. I Norge prøver vi blant annet å redusere matsvinn med 50 % innen 2030. Hvordan ser vi for oss at dette i det hele tatt skal gå an? For det første går det an å sette ned prisen på matvarer som er utgått på dato. På denne måten trenger vi ikke å kaste mat som fortsatt på mange måter er spiselige.

Dersom du for eksempel laster ned en applikasjon som heter TooGoodToGo, kan du se hvilke butikker i nærheten av deg som tilbyr rabatt på mat som er i ferd med å bli kastet av butikken. Slike avtaler og handlinger kan altså bli gjort gjennom staten, men også på eget initiativ av private sektorer dersom de mener at det kan være verdt styret ikke å svinne så mye mat.

I restaurantbransjen er det veldig mye mat som rett og slett blir kastet med mindre de ansatte tar det med seg hjem. Noen kunne for eksempel ha samlet opp all denne maten og gitt den til gatekjøkkenet i nærheten.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *