Som vi allerede har diskutert på denne siden, har Sverige funnet mange forskjellige måter å bruke sitt eget avfall på. I fremtiden håper vi enkelt og greit at alle land i hele verden behandler avfall som et slags råstoff, som kan brukes til å skape nye produkter med. Denne ideen er ikke nye i det hele tatt, men det er mye som kreves for at dette faktisk skal bli en realitet over hele verden. Det er vanskelig å si hva det er som kreves, men det virker som at vi håper på å endre politikken i de største og rikeste landene først, slik at disse kan vise vei.

Problemet er at det også finnes mange forskjellige typer avfall som rett og slett ikke er annet enn farlige. Derfor er det vanskelig å si noe om hvordan vi kommer til å se på denne utviklingen i fremtiden, men disse ressursene som vi vet kan være brukbare i dag, bør i hvert fall begynne å bli brukt på riktig måte.

Det finnes også mange folk som har bygget mange eksperimentelle bygg som er laget kun av gammelt avfall. Dette er en fin måte å bruke søppel som en ressurs på. Det kan for eksempel også brukes til å lage sement, eller i det minste gjøre det mer effektivt.

Ting som gamle dekk og tønner kan lett bli omgjort til nye ting. Dette er noe vi må bli flinkere til, fordi vi kommer til å gå tom for ressurser en dag uansett. Da blir det viktig for oss å finne tilbake til disse materialene som vi allerede har brukt tidligere, for å resirkulere dem og bruke dem på nytt uansett.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *