Det som vi alle sammen kanskje bør bli flinkere på, er å leve et litt enklere liv. Med andre ord kan vi vurdere å leve et minimalistisk liv. De fleste ville kanskje tenkt at minimalisme ikke er annet enn en «stil». Men minimalisme er faktisk en livsstil hvor vi går bort fra estetikk og utseende. Vi prøver heller å se litt nærmere på hva den faktiske funksjonen til våre gjenstander og våre liv er. Det handler ikke om å kjøpe «sleeke» gjenstander som kan vise fram vår forståelse til andre mennesker, dette i seg selv er ikke annet enn nok en forbrukerkultur.

Den er kanskje sunnere enn de som imiterer uendelig vekst, men det er fortsatt en falsk innstilling som ikke nødvendigvis hjelper oss med å redde planeten. Dersom du virkelig vil utforske dette, kan du for eksempel sette deg inn i forskjellige måter å skaffe energi på som er mer fornybare. Skaff deg solcellepaneler som du kan sette opp, undersøk jordvarme og vindmøller som en potensiell kilde til energi. Dette er den type innstilling som vi faktisk kommer til å trenge fremover.

Ikke kjøp nye klær stadig vekk, vær sparsom med penger og kjøp kun det som er nødvendig for deg og livet ditt. Ikke kjøp masse forskjellige dingser og produkter som du egentlig ikke trenger, fordi det er nemlig her søppel kommer fra.

Du kan også sette opp en komposthaug hvor du kan dumpe alt det organiske avfallet som du selv produserer, og i tillegg kan du også gro dine egne grønnsaker og planter for å spare penger på butikken, men også bare for å komme deg enda nærmere inn til den riktige mentale innstillingen som vi snakker om her.

Ikke skaff deg en haug med møbler, og vær sparsom med de møblene du bruker. Dersom du skal reise kan du også utforske andre måter å reise på enn å bruke fly. I all hovedsak skal vi altså rett og slett prøve ikke å forbruke så mye som vi pleide å gjøre. Vi skal øke effektiviteten av alle tingene vi bruker. Det er også viktig at kanskje kan prøve å finne andre måter å bruke søppelet vårt på, og dersom vi virkelig er flinke kan vi slutte å kaste så mye. Spis opp maten, for eksempel!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *