Hvorfor kan vi ikke bare sende alt søppelet ut i verdensrommet? Det er jo tydeligvis mye plass der, og det skytes jo raketter opp ditt uansett i ny og ne. Problemet her er at dette ikke lar seg gjøre, med tanke på hvor dyrt det hadde vært. En slik «søppeltur» ville nemlig kostet 33 kvadrillioner dollar i året. Det er derfor altså ikke bare å sende alt dette bort, men heldigvis forstår vi kanskje uansett at dette ikke nødvendigvis er det vi vil.

Det vi heller vil gjøre er altså å omforme avfallet vårt til nytt materiale eller elektrisk energi.

Som vi diskuterer her på siden er dette en realitet allerede i dag, så det er det vi bør fokusere på. Det finnes gode muligheter for å øke vår egen effektivitet i fremtiden. Hva om vi lager en enkel hvitevare som enkelt og effektivt utsletter avfallet i hjemmene til folk automatisk, uten å være avhengig av for eksempel transport?

Det er den slags type ting som vi bør prøve å få utviklet. I dag trenger vi store anlegg for å klare å gjøre dette, enten gjennom damp eller gjennom gass. Uansett har vi utviklet teknologien vår i stor grad innen elektronikken, og det er ingen grunn til at vi ikke skal klare å gjøre det samme med teknologien som skal hjelpe oss med å bli mer miljøvennlige. Dersom vi kunne ha skapt mer teknologi som skal gagne miljøet kunne vi pustet litt lettere ut over fremtiden, men det kreves veldig store investeringer for å få til noe sånt, om det i det hele tatt er mulig.

I det minste kan vi kanskje begynne med å installere slike energiomdannere på forskjellige steder rundt om i byene, på samme måte som vi i dag har punkter hvor kan kaste fra oss søppel.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *